overlay

Blog

Solicita oferta
23-02-2022

Cât de mult contează mărimea ferestrelor?

Cât de mult contează mărimea ferestrelor?

Lumina naturală are un rol benefic pentru fiecare dintre noi și este un element important în viața de zi cu zi. De cele mai multe ori o locuință luminoasă, cu un procent cât mai mare de lumină naturală, va părea mai spațioasă, mai caldă și va fi mai confortabilă de locuit. Un aspect foarte important, pe care o parte însemnată dintre cumpărătorii de noi locuințe îl omit, este orientarea geografică a viitorului spațiu.

Fie că vorbim despre o casă, apartament sau spațiu de birou orientarea ideală din perspectiva punctelor cardinale este orientarea Est - Vest. În acest fel dimineața când soarele va răsări din direcția Est, va oferi lumină pe întreaga perioadă a zilei, iar seara te vei putea bucura de apusul minunat al soarelui, în direcția Vest. Dacă totuși îți dorești un apartament într-un oraș aglomerat și nu reușești să găsești o astfel de poziționare, e important ca măcar spațiile de zi (sufrageria, bucătăria, locul de luat masa, chiar și dormitorul - pentru cei care preferă să se trezească alături de razele soarelui) să fie orientate pe direcția Est sau Sud-Est.

Ferestrele mai mari, vor oferi spațiului tău mai multă lumină naturală, iar lumina zile îți poate oferi și unele beneficii pentru sănătatea ta zilnică. Te va ajuta în stimularea energiei și a gândirii pozitive și la adoptarea unui stil de viață sănătos. Ferestrele sunt practic modul de interacțiune dintre spațiul de locuit și mediul înconjurător. E important ca locuința să fie luminoasă și bine aerisită pentru a minimiza șansele apariției de umiditate crescută sau mucegai / igrasie.

Dacă vei opta pentru folosirea unor ferestre de dimensiuni mici pentru locuința în care urmează să trăiești sau să îți desfășori activitatea, cu siguranță există câteva dezavantaje, principalul fiind că totul va părea mai întunecat și rece. Este posibil ca în timp, suplimentată și cu o poziționare a locuinței pe zona de nord, să apară în mod constant o umiditate crescută și probabilitatea apariției de igrasie pe pereții casei.

Există mai multe tipuri de ferestre și geamuri inclusiv cu trei foi de sticlă, detalii care vor spulbera miturile precum “o ferestră mare, înseamnă și o pierdere de căldură mare”. Geamurile de calitate cu dimensiuni considerabile, îți vor oferi confortul unei locuințe luminoase și te vor ajuta să menții căldura în interiorul locuinței, atunci când în exterior este o temperatură scăzută sau o temperatură răcoroasă, atunci când în exterior este o temperatură crescută, în timpul anotimpurilor calde. Astfel, veți obține economii pe facturile de energie electrică și termică, folosind sursa naturală a soarelui.

Îți dorești o ofertă sau mai multe sfaturi cu privire la sistemul de tâmplărie PVC sau tipul de geam recomandat pentru locuința ta?

Contactează-ne acum telefonic la numărul 0724 681 800 , prin livechat sau prin formularul de pe pagina contact.